Η Ερέτρια
Σε απόσταση μόλις 20χλμ. από την Χαλκίδα και 90χλμ. από την Αθήνα βρίσκεται η Ερέτρια. Με την πλούσια ιστορία και το φυσικό κάλλος του τοπίου της δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη.

Η Ερέτρια είναι σημαντικό φυσικό λιμάνι της Εύβοιας. Η αρχαία Ερέτρια υπήρξε σημαντική πόλη και κατοικήθηκε από την Γεωμετρική ως την Παλαιοχριστιανική εποχή. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς ιδρύθηκε, πάντως κατά μια εκδοχή ιδρύθηκε από Αθηναίους αποίκους για να διευκολύνουν τα σχέδια επέμβασης των Αθηναίων στο νησί της Εύβοιας.

Είναι μια πόλη γνωστή για την ιστορία της και για τον πολιτισμό της. Αρχαίοι ναοί ακροπόλεως, μνημεία και το θέατρο της περιμένουν όλους όσους αγαπούν την αρχαία ιστορία να την επισκεφτούν.
Συνδέεται με Ferry Boat με τις ακτές τις Αττικής και ειδικότερα με τον Ωρωπό και αποτελεί πέρασμα για όλη την νότιο Εύβοια.

Χιλιάδες εκδρομείς και παραθεριστές εξυπηρετούνται κάθε χρόνο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, φαγητού και διασκέδασης.

Στον όμορφο παραλιακό της πεζόδρομο βρίσκει κανείς, νεανικά μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, γραφικά ουζερί, κρεπερί και πιτσαρίες. Συναντάς επίσης χώρους άθλησης, πεζοπορίας, γυμναστήρια και όμορφες παραλίες είτε ελεύθερες είτε ιδιωτικές.

Κοντά στην Ερέτρια στην Αμάρυνθο μπορείτε να περπατήσετε στη μεγάλη προκυμαία και να ανεβείτε στον λόφο Παλιχώρια, για να γνωρίσετε τις βυζαντινές εκκλησίες που σώζονται και να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.

TOP